Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Mišenka zostáva vo väzbe, súd zamietol jeho sťažnosť

Viliam Mišenka
Viliam Mišenka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/NITRA - Obvinený Viliam Mišenka zostáva vo väzbe, v ktorej sedí pre kauzu vraždy Jozefa Gudábu z roku 2003. "V utorok popoludní na neverejnom zasadnutí bola sťažnosť obvineného zamietnutá," uviedol dnes hovorca Krajského súdu v Nitre Mário Pivarči.

Viliama Mišenku vzala do väzby 9. decembra sudkyňa pre prípravné konanie z Okresného súdu Nitra. Mišenku, ktorého vo februári po zadržaní a vyhostení z Venezuely eskortovali na Slovensko, bol najprv vo väzbe pre kauzu vraždy Petra Čongrádyho.

V tomto prípade sa však situácia zmenila - stíhanie pôvodnej skupiny obvinených, medzi ktorými bol aj Viliam Mišenka zastavili a z vraždy obvinili iných ľudí. Mišenku aj ďalšieho pôvodne obvineného prepustili z väzby, ale Viliama Mišenku polícia hneď zadržala pre spomínaný prípad vraždy Gudábu.

"Prokurátorka oddelenia dozoru v trestných veciach Generálnej prokuratúry SR podala 6. decembra návrh na vzatie obvineného Viliama M. do väzby z dôvodu útekovej a preventívnej väzby," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Sudkyňa akceptovala iba dôvody na útekovú väzbu.

Proti tomuto verdiktu podal sťažnosť obhajca Viliama Mišenku Igor Cibula, proti neakceptovaniu návrhu na preventívnu väzbu sa zas odvolala prokuratúra. O sťažnosti prokuratúry krajský súd zatiaľ nerozhodol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu