Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dopravná akcia: Najčastejším priestupkom bola opäť rýchlosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Viac ako 6 500 priestupkov odhalili policajti pri minulotýždňovej dopravnej akcii, ktorú zorganizovala medzinárodná organizácia TISPOL. Najčastejším prehreškom bola opäť prekročená rýchlosť, a to takmer 4 500 prípadov.

Nezodpovední vodiči dostali pokuty, 47 prípadov postúpili na správne konanie. Policajti počas týždňa skontrolovali vyše 18 tisíc vodičov, cyklistov a chodcov. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová, s napomenutím skončilo takmer 450 účastníkov cestnej premávky a 113 prípadov postúpili na doriešenie správnemu orgánu.

Pod vplyvom alkoholu prichytili 35 šoférov a 27 cyklistov, jeden vodič si sadol za volant pod vplyvom drog. Policajti týmto šoférom zadržali vodičské preukazy, jeden cyklista sa odmietol podrobiť dychovej skúške, to sa však hodnotí, ako keby mal pozitívnu skúšku na alkohol.

"Cyklistom síce nemožno zadržať vodičský preukaz, ale hrozia im vysoké pokuty," upozornila Baloghová. Pokarhaniam sa nevyhli ani chodci, 57 upozornili, ako majú správne prechádzať cez cestu a prečo sú dôležité reflexné prvky. Pokutám sa nevyhlo takmer 80 chodcov, ktorí nebezpečne prechádzali cez cestu.

Organizácia TISPOL, ktorá združuje služby dopravnej polície európskych krajín, pravidelne organizuje spoločné dopravné akcie. Počas jedného týždňa je akcia zameraná na odhaľovanie vždy iných priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Cieľom takýchto akcií je znížiť nehodovosť a ochrániť čo najviac životov. V združení je v súčasnosti 30 krajín, Slovenská republika sa pridala v októbri 2008.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu