Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hmla útočí na Slovensko: Vodiči, jazdite bezpečne!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na väčšine územia Slovenska sa do večerných hodín môže vyskytovať hmla. Na juhu stredného Slovenska sa môže tvoriť aj poľadovica. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v oboch prípadoch vydal výstrahu 1. stupňa.

Výstraha pred hmlou platí s výnimkou severu Žilinského a Prešovského kraja pre celé územie Slovenska do 22.00 h. Meteorológovia upozorňujú, že v dôsledku hmly môže byť miestami dohľadnosť od 50 do 300 m. Výstraha 1. stupňa pred poľadovicou platí dnes do 18.00 h pre Banskobystrický a juh Nitrianskeho kraja.

Inverzia na Chopku
Zobraziť galériu (4)
Inverzia na Chopku  (Zdroj: Tip čitateľa)

Hustá hmla je na D1 pri obci Kišovce
 

Na severnej diaľnici D1 v okolí Švábovskej stráne pri Kišovciach je hmla s dohľadnosťou len do 50 m. Ako informuje Slovenská správa ciest (SSC) na svojej stránke www.zjazdnost.sk, hmla s dohľadnosťou do 100 m je v okolí Pezinka, Popradu, Donovál, Dolného Kubína, Trstenej. Cestári vodičov upozorňujú aj na tvorbu poľadovice. Vplyvom mrznúceho dažďa sa tvorí v okrese Zvolen, nehodu môže spôsobiť aj v úseku Tepličky - Banská Belá a Majere - Banská Štiavnica.

V okolí Nových Zámkov je hmla s dohľadnosťou len do 50 m

Na cestách v okolí Nových Zámkov, Gbeliec a Švábovskej stráne pri obci Kišovce je hmla s dohľadnosťou do 50 m. Slovenská správa ciest (SSC) na to vodičov upozorňuje na svojom portáli www.zjazdnost.sk.

Na zníženú viditeľnosť v dôsledku hmly musia byť pripravení aj vodiči, ktorí sa chystajú na cesty stredného a západného Slovenska, podľa SSC je na cestách v týchto regiónoch hmla s dohľadnosťou od 100 do 200 m.

SSC informuje, že všetky cesty a diaľničné úseky na území Slovenska sú zjazdné, v okolí Kremnice, obce Hybe a na úseku Mníšek nad Popradom - Stará Ľubovňa je však na ceste zľadovatený sneh. Na cestách v okolí lyžiarskych stredísk s umelým zasnežovaním sa vytvára vrstva kašovitého snehu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu