Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zatiaľ nič nenasvedčuje zasneženým Vianociam: Namiesto guľovačky prílev teplého vzduchu!

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok (Zdroj: nbcnews.com)

BRATISLAVA – Vyzerá to tak, že počasie si naozaj robí, čo chce. Namiesto toho, aby už konečne začalo snežiť, sa k nám valí prílev teplého vzduchu. Zatiaľ to, aspoň v nížinách, vyzerá na Vianoce bez snehu. Teploty sa udržia okolo nuly, klesať budú v noci.

Pondelok - Po okraji rozsiahlej tlakovej výše nad juhovýchodnou Európou, sa obnoví prílev teplého vzduchu, vo vyšších vrstvách ovzdušia, od západu do strednej Európy. V noci bude oblačno až zamračené a hmlisto. Miestami, najmä na juhozápade a nad ránom aj na severozápade zmenšená oblačnosť. Ojedinele slabé zrážky. Najnižšia nočná teplota -4 až -9, na juhu okolo -2 stupne Celzia. Fúkať bude slabý vietor.

Cez deň bude prevažne zamračené, hmlisto a ojedinele mrholenie. Na horách, a miestami aj v nižších polohách, najmä na juhozápade a severozápade prevažne polooblačno. Najvyššia denná teplota 0 až +5, pri nízkej oblačnosti okolo -2 stupne Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo +4 stupne Celzia. Prevažne južný vietor do 5 m/s (20 km/h). Dopoludnia na hrebeňoch hôr miestami silný vietor. Predpokladané množstvo zrážok/nového snehu: V noci ojedinele do 0,5 mm/do 0,5 cm, cez deň ojedinele do 0,5 mm/0 cm. Tendencia tlaku vzduchu: slabý vzostup.

Utorok - Z Atlantického oceánu sa nad juhozápadnú Európu presunie brázda nízkeho tlaku vzduchu, pred ktorou zosilnie prílev teplého vzduchu od juhozápadu. Jasno až polooblačno. V nižších polohách miestami hmla alebo nízka oblačnosť, najmä na východe Slovenska. Ojedinele mrholenie. Nočná teplota -1 až -6, v horských dolinách pri zmenšenej oblačnosti okolo -8 stupňov Celzia. Denná teplota -1 až +4 stupne Celzia. Fúkať bude Juhovýchodný až južný vietor 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

Streda - Počasie v strednej Európe bude naďalej pod vplyvom vysokého tlaku vzduchu. Bude zamračené s nízkou oblačnosťou. Na horách a ojedinele v nižších polohách malá oblačnosť. Ojedinele mrholenie. Nočná teplota 0 až -5, Kysuce, Orava, Liptov a Spiš okolo -8 stupňov Celzia. Denná teplota -2 až +3, v stredných horských polohách okolo 6 stupňov Celzia. Slabý premenlivý vietor.

Štvrtok - Naše územie bude naďalej na zadnej strane vysokého tlaku vzduchu. Bude zamračené s nízkou oblačnosťou a hmlisto. Na horách a ojedinele aj v nižších polohách jasno alebo len malá oblačnosť. Nočná teplota 0 až -5, na severe miestami okolo -7 stupňov Celzia. Denná teplota -2 až +3 stupne Celzia.

Piatok - Slovensko sa bude nachádzať ešte v teplom vzduchu. Zamračené s nízkou oblačnosťou a hmlisto. Na horách miestami polojasno. Ojedinele slabé mrholenie. Nočná teplota -1 až -6, na severe miestami okolo -8 stupňov Celzia. Denná teplota -2 až +3 stupne Celzia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu