Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na benzínke v Trnave zabíjal plyn: Opravár (†55) odpadol a skonal v sanitke!

(Zdroj: google)

TRNAVA - Z práce sa už domov za rodinou nevrátil. Technik (†55) zo Zlatých Moraviec v stredu prišiel o život pri odstraňovaní poruchy na čerpacej stanici LPG na Bratislavskej ulici v Trnave. Pri oprave sa zrejme nadýchal unikajúceho plynu a záchranári ho v bezvedomí prevážali do najbližšej nemocnice. Tam už však priviezli len jeho mŕtve telo.

Záchranárov na čerpaciu stanicu privolali krátko po 17:30, keď už bol technik v bezvedomí. Tí sa ho pokúšali oživiť a kvôli unikajúcemu plynu si zavolali na pomoc aj hasičov. "Zasahujúci hasiči premerali analyzátorom plynov koncentráciu látok v ovzduší, pričom bola nameraná vysoká koncentrácia metánu," uviedol hovorca KR HaZZ v Trnave Tomáš Bílik. Unikajúci plyn ohrozoval aj zasahujúcich záchranárov, no tí napriek tomu neprestávali v boji o mužov život.

Ten však nakoniec otrave podľahol. "Muža po príchode záchranári resuscitovali a transportovali do nemocnice v Trnave. Počas prevozu však bohužiaľ skonal," uviedol hovorca záchranárov Jozef Minár. Unikajúceho plynu sa nadýchala aj lekárka, ktorá muža oživovala a musela podstúpiť vyšetrenie. U nej sa ale našťastie otrava nepotvrdila.

Hasiči medzitým zariadenie odstavili a počkali na druhého technika, ktorý poruchu odstránil. Polícia teraz prešetruje presnú príčinu smrti muža, no s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o otravu plynom. "Ohliadajúci lekár nariadil vykonať pitvu, ktorá určí presné príčiny usmrtenia muža," uviedla trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. V prípade naďalej prebieha vyšetrovanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu