Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vážna nehoda na D2: Prevrátil sa autobus plný cestujúcich, až 13 zranených!

Mikrobus sa po náraze prevrátil Zobraziť galériu (3)
Mikrobus sa po náraze prevrátil (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Dnes okolo 7:00 došlo na diaľnici D2 len pár kilometrov pred Malackami k vážnej nehode mikrobusu plného cestujúcich. Havária si vyžiadala až 13 zranených, z ktorých jeden bol zranený ťažko. Sanitky všetkých poprevážali do bratislavských nemocníc.

Šofér mikrobusu zo zatiaľ nezistených príčin narazil do zvodidiel a s vozidlom sa prevrátil. V čase nehody v ňom bolo 25 cestujúcich, z ktorých 13 utrpelo zranenia. Na mieste zasahovalo spolu 17 hasičov z Malaciek a Bratislavy, ktorí okrem iného pomohli zranených naložiť do sanitiek.

Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) podľa hovorkyne Petry Stano Maťašovskej poskytne urgentnú zdravotnú starostlivosť deviatim účastníkom spomínanej nehody. Ťažko zranený cestujúci bude prevezený do nemocnice na Kramároch.

Z dôvodu odstraňovania následkov nehody bol uvedený úsek diaľnice D2 neprejazdný a na diaľnici sa tvorili dlhé kolóny. V čase od 10.00 h však bol opätovne sprejazdnený bez akýchkoľvek obmedzení v oboch jazdných pruhoch. 

Donovaly uzavreli

Prvé sneženie skomplikovalo dopravu aj na horských priechodoch Šturec a Donovaly. Na oboch uviazli kamióny a Donovaly sú preto od 5:10 pre nákladnú dopravu uzavreté. Polícia aj cestári vodičom odporúčajú zvýšiť opatrnosť.

„Asi od polovice stúpania je na oboch priechodoch vrstva kašovitého, miestami ujazdeného snehu do dvoch centimetrov. Horský priechod Čertovica je prejazdný bez obmedzení, je tam miestami kašovitý sneh,“ uviedol dispečer Banskobystrickej regionálnej správy ciest Peter Horn.

Vážna nehoda na D2:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: zjazdnost.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu