Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Maďarské trio kradlo naftu, kamióny „vysušilo“ aj Slovákom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ – Maďarská polícia prichytila pri čine a zadržala trojicu páchateľov, ktorá na diaľnici M3 vedúcej na severovýchod od Budapešti dlhodobo kradla naftu z kamiónov na odpočívadlách.

Podľa agentúry MTI polícia dnes v Egri informovala, že od jari viacerí vodiči maďarských, slovenských a rumunských kamiónov nahlásili krádež pohonných látok. Šéf kriminalistov v Egri András Petrovics uviedol, že trojica zločincov pochádzajúca z Budapešti podľa doterajších údajov už roky chodila na odpočívadlá vzdialené od hlavného mesta 100-150 kilometrov, kde v stovkách prípadov kradli naftu.

Špeciálne upraveným malým nákladným autom zaparkovali vedľa kamióna, v ktorom vodič spal, a pomocou čerpadla a systému hadíc nenápadne prečerpali v priebehu štvrť hodiny 500-600 litrov nafty. Kriminalisti ich vypátrali a prichytili pri čine nadránom 14. novembra v Dunaujvárosi. Na základe výsledkov vyšetrovania a dôkazov, ktoré našli pri domových prehliadkach, ich obvinili zatiaľ z 19 trestných činov. Okrem upraveného nákladného auta zhabala polícia aj dve drahé osobné vozidlá. 

 Banda ukradnuté pohonné látky skladovala v Szigetszentmiklósi a predávala lacnejšie súkromným osobám, ale aj menším prepravným spoločnostiam. Súd v Egri v piatok nariadil vyšetrovaciu väzbu dvoch páchateľov, tretí sa čiastočne k činom priznal - naňho uvalil sudca domácu väzbu, povedal Petrovics.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu