Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zmena zdravotnej poisťovne láka: Koľko Slovákov prebehlo?

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Možnosť zmeniť zdravotnú poisťovňu využila už niekedy v minulosti štvrtina Slovákov. Zo štátnej do súkromnej poisťovne pritom prestúpilo 61 percent z nich. Častejšie sa prepoisťovali obyvatelia Bratislavy a Košíc. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu agentúry TNS Slovakia, ktorý realizovala na vzorke 500 respondentov vo veku od 15 do 65 rokov.

Ako vyplýva zo zistení, zachovanie viacerých zdravotných poisťovní preferuje 45 percent opýtaných. So zjednotením poisťovní súhlasí zase 29 percent ľudí. Vyhranený názor na to, či by mala byť zachovaná pluralita, nemá 14 percent respondentov, zvyšných 12 percent sa k téme nevie vyjadriť, potrebovali by viac informácií. 

"Pre viac ako štvrtinu ľudí (28 %), ktorí sú dnes poistení v súkromnej zdravotnej poisťovni, je toto veľmi dôležité a nechceli by byť v žiadnom prípade poistencom štátnej zdravotnej poisťovne," uvádza TNS. Ďalšia štvrtina podľa prieskumu preferuje radšej súkromnú poisťovňu.

Pre zvyšných 47 percent nie je podstatné byť v súkromnej zdravotnej poisťovni, sú v nej však preto, že im poskytuje lepšie benefity. Prieskum realizovala spoločnosť prostredníctvom internetu. Terénna fáza zisťovania sa uskutočnila v októbri tohto roka. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu