Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Starom Meste začali obnovovať trolejové vedenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - V Bratislave sa v pondelok 11. novembra začala obnova ďalšej trolejbusovej trate, ktorá vzniká s pomocou Operačného programu Bratislavský kraj.

Ako ďalej informoval hovorca Bratislavy Stanislav Ščepán, z technického hľadiska ide o rekonštrukciu a modernizáciu trolejového vedenia v MČ Bratislava - Staré Mesto na Gaštanovej, Valašskej, Hýrošovej ulici a tiež na ulici Západný rad, dlhého viac ako dva kilometre.

Zlepšiť by sa mal prejazd trolejbusov tým, že sa vymení už značne opotrebovaný podvesný systém trolejového vedenia za ťahový. Ku skvalitneniu jazdy prispeje tiež výmena armatúr a osadenie nových trakčných stožiarov. Doposiaľ sú na projektovanom úseku ešte výhybky ovládané zvýšeným odberom elektrického prúdu z trakcie, nové elektrické výhybky sa budú ovládať priamo z vozidla a bude to robiť vodič.

"Obnovou jestvujúcich úsekov tratí vznikne ucelený dopravný systém trolejbusových tratí, ktorý spočíva v napojení na dobudované prepojenie trolejbusovej trate Pražská - Hroboňova s vyústením po Valašskej ulici do Mlynskej doliny, na križovatku Patrónka. Po dobudovaní po Lamačskej ceste bude možné prepojenie trolejbusovej trate k OD TESCO Lamač," píše Ščepán.

Stavebné a montážne práce zabezpečuje spoločnosť ELZA - Elektromontážny závod Bratislava, a.s. Náklady na práce budú po verejnej súťaži 279 752,35 eura, z čoho mesto financuje päť percent. Práce budú trvať od novembra 2013 do februára 2014.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu