Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bajan: Časti Starého mosta by mala Bratislava speňažiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Časti bratislavského Starého mosta by malo mesto speňažiť, tvrdí starosta bratislavskej Petržalky Vladimír Bajan. Petržalský starosta si myslí, že Bratislava by mohla predajom ocele z konštrukcie mosta získať približne jeden milión eur.

Bajan oslovil listom aj primátora Bratislavy Milana Ftáčnika, aby sa ubezpečil, že mesto v súvislosti s demontážou súčasnej konštrukcie Starého mosta zvážilo všetky možnosti, ako naložiť s materiálom z neho. V tlačovej správe o tom informovala petržalská hovorkyňa Michaela Platznerová.

„Zatiaľ som v médiách zachytil len rôzne, možno zaujímavé ale pre mňa nerentabilné, návrhy, ako rozkúskovať most záujemcom na pamiatku, postaviť akýsi pomník či darovať konštrukciu na východ Slovenska,“ informoval Bajan. Podľa starostu však mesto pri súčasných dlhoch musí vedieť materiál z konštrukcie mosta speňažiť.

„Rekonštrukcia má vyjsť Bratislavu na nemalých 70 miliónov eur, preto by bolo zahodením a premrhaním obrovskej šance aspoň časť financií nedostať späť do kasy mesta,“ uviedol Bajan, podľa ktorého záujem o oceľ v podnikateľských kruhoch je, pričom odhadovaná cena je približne 200 eur za tonu.

„Ak má most okolo 5 000 ton, hovoríme tu o približne jednom milióne eur. Ak by sa podarilo takúto alebo podobnú čiastku získať, financie by mohli smerovať na environmentálne projekty do Starého Mesta a Petržalky, čo by bolo určite rozumnejšie a efektívnejšie, než rozdeliť most len tak na darčeky, ktoré ich kupujúci o pár mesiacov zahodia ako nepotrebný kus železa,“ myslí si starosta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu