Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Ukradnuté obrazy stále nenašli

Obrazáreň už chráni bezpečnostná mreža.
Obrazáreň už chráni bezpečnostná mreža.

LEVICE - Od krádeže obrazov Benku, Alexyho a Gwerka za 5 miliónov, ktoré zmizli za tri minúty z levického Tekovského múzea, uplynul už rok, no stále sa nenašli.

V múzeu sa chcú vyhnúť podobným katastrofám, preto investovali vyše 300-tisíc korún do mreží. Policajti okamžite vyhlásili pátranie po páchateľoch a informovali aj hraničné priechody, ak by sa pokúsili s obrazmi ujsť cez hranice. Márne, zlodeji sú stále neznámi. „Trestné stíhanie sme prerušili, ale pátrame ďalej,“ povedal hovorca krajskej polície v Nitre Miloš Fábry.

Zlodeji v obrazárni Tekovského múzea vyčíňali vlani zo 17. na 18. januára pred polnocou. Ukradli 5 obrazov. Múzeum prišlo o dva obrazy od Martina Benku, ďalšie dva namaľoval Janko Alexy. Autorom piateho obrazu je Edmund Gwerk. Diela Tekovskému múzeu zapožičala Slovenská sporiteľňa a trenčianska Galéria Alexandra Bazovského. Jej riaditeľka D. Lovišková povedala, že poisťovňa im zatiaľ škodu neuhradila a vec stále riešia. „Zmiznuté skvosty sa ničím nedajú nahradiť, sú to jedinečné originály,“ dodala. Riaditeľ Tekovského múzea Ján Dano predpokladá, že zlodeji išli naisto. Aby sa podobná krádež už neopakovala, investovali 300-tisíc do mreže na vchode a okien múzea.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu