Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Koniec babieho leta? Slováci, pozor, namiesto tepla prichádza nočný chlad!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Koniec októbra sa nezadržateľne blíži a treba sa pripraviť na to, že nadchádzajúce obdobie už nebude veľmi priaznivé na teplé slnečné lúče. Podľa predpovedí Slovenského hydrometeorologického ústavu sa cez týždeň postupne ochladí a sobotná noc môže byť dokonca mrazivá.

V pondelok v noci má byť polooblačno až oblačno, cez deň prevažne polooblačno. Ojedinele sa môže vyskytnúť aj slabý dážď alebo prehánky. Nočná teplota klesne na 12 až 7, denná vystúpi na 18 až 23, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 16 stupňov. Fúkať má prevažne južný vietor s rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

V utorok začne počasie na Slovensku ovplyvňovať zvlnený studený front. Bude polojasno až oblačno, ojedinele treba na západe rátať aj so slabými zrážkami. Nočná teplota zostúpi na 12 až 7, denná sa vyšplhá na 16 až 21 stupňov.

Streda má byť prevažne oblačná, v nižších polohách sa miestami vyskytnú hmly aj slabý dážď. Nočná teplota zostane rovnaká ako v predchádzajúcich dňoch, denná sa bude pohybovať v rozmedzí 12 až 17 stupňov.

Vo štvrtok bude počasie u nás ovplyvňovať tlaková výš, ktorej stred sa presunie cez Poľsko ďalej na východ. Má byť prevažne polojasno, ráno a dopoludnia miestami hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Vyskytnúť sa môžu aj slabé zrážky. Nočná teplota klesne na 10 až 5 na severe okolo 3 stupňov. Denná teplota vystúpi na 13 až 18, pri dlhšie trvajúcej hmle okolo 11 stupňov.

V piatok má byť jasno až polojasno, miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota 10 až 5, na severe okolo 3 stupňov. Denná teplota 13 až 18, pri hmle okolo 11 stupňov.

V sobotu, na deň Pamiatky zosnulých, nás čaká jasné až polojasné počasie. V nižších polohách sa treba pripraviť na hmlu alebo nízku oblačnosť, ojedinele nás potrápi aj mrholenie. Nočná teplota má zostúpiť na 6 až 1, na juhovýchode okolo 8 stupňov. Denná teplota to dotiahne na 12 až 17 stupňov, pri hmle však bude chladnejšie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu