Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dekanka, ktorá zapísala študentom do indexu éčka bez skúšky: Viem, aké majú znalosti!

Ľudmila Lipková, dekanka fakulty medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity Bratislava. Zobraziť galériu (2)
Ľudmila Lipková, dekanka fakulty medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity Bratislava. (Zdroj: euba.sk)

BRATISLAVA - Bratislavskou Ekonomickou univerzitou otriasa kuriózna kauza. Študenti, ktorí prišli na riadne vypísanú skúšku, sa skúšania nedočkali. Dekanka Ľudmila Lipková, ktorá ich mala skúšať, na skúšku neprišla. Namiesto toho im oznámila, že všetkým zapísala paušálne E.

V zvláštnej situácii sa ocitla šestica externých študentov medzinárodného obchodu na Fakulte medzinárodných vzťahov, píše denník Sme. Tí sa 10. júna dostavili na skúšku, mala ich skúšať dekanka fakulty Ľudmila Lipková. Tá sa na skúšku nedostavila a študentom cez e-mail oznámila, že všetkým paušálne zapisuje "éčko", teda najhoršiu možnú známku, s ktorou študent môže skúšku úspešne zložiť. "Ak chcete lepšiu, prídite si to opraviť 17. júna, keď je termín," napísala dekanka v e-maile.

Podľa denníka Sme si dekanku kvôli skúške zavolal na koberec rektor univerzity.

Ľudmila Lipková, dekanka fakulty
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: euba.sk)

Lipková potvrdila, že skúšku ohodnotila iba papierovo. "Mám niekoľko desaťročí pedagogickej praxe a tých študentov poznám. Viem zhodnotiť, aké znalosti majú z predmetu," povedala Topkám dekanka Lipková. Niekoľkokrát sa však vyhla priamej odpovedi na otázku, či je jej postup v súlade so študijným poriadkom. Sama pritom dodala, že študentom zrejme pohoršila známky, pretože sa na skúšku mohli pripraviť aj lepšie ako iba na E. "Beriem to na seba," uzavrela s odôvodnením, že sa ponáhľa na zasadnutie akademického senátu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu