Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Jarovecké hausbóty sa musia pripraviť na nižšiu hladinu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Majitelia hausbótov v Jaroveckom ramene by sa mali v týchto dňoch pripraviť na zníženie vodnej hladiny Dunaja. Slovenský vodohospodársky podnik oznamuje, že sa v súvislosti s opravou poškodeného asfaltovo-betónového tesnenia v prívodovom kanáli Vodného diela Gabčíkovo zníži hladina v kanáli na 128,4 m n.m.

"Prakticky to znamená, že vodná hladina bude na vodnom stupni Gabčíkovo o 2,8 metra nižšie ako počas bežnej prevádzkovej hladiny a zhruba o jeden meter nižšie, ako to bolo pred rokom," informuje štátny podnik. Opravy sa uskutočnia v dňoch 14. až 20. októbra.

Mnohé z plávajúcich zariadení v Jaroveckom ramene sa ocitnú prakticky na dne vodnej plochy. Slovenský vodohospodársky podnik preto vyzýva ich majiteľov a prevádzkovateľov, aby počas mimoriadnej manipulácie na vodnom diele hausbóty riadne zabezpečili. "Počas znižovania i zvyšovania hladiny na bežnú prevádzkovú kótu zároveň požadujeme, aby si majitelia hausbótov zabezpečili stály dozor," píšu vodohospodári.

Súčasne upozorňuje, že za prípadné škody spôsobené manipuláciou na vodnom diele a za škody spôsobené zariadeniami na vodohospodárskych objektoch zodpovedajú majitelia plávajúcich zariadení. Viac informácií aj o fázach manipulácie sa nachádza na stránke vodohospodárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu