Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Polícia zastavila trestné stíhanie v kauze emisie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia zastavila trestné stíhanie v kauze emisie z čias prvej vlády Roberta Fica, v ktorej štát prišiel o milióny eur. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné. Informovala o tom dnes televízia Markíza vo svojom hlavnom spravodajstve.

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry zastavil trestné stíhanie vo veci z dôvodu, že skutok nie je trestným činom a nie je dôvod na postúpenie veci," uviedla pre televíziu hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Andrea Dobiášová s tým, že rozhodnutie nie je právoplatné. Polícii sa podľa televízie nepodarilo preukázať ani pranie špinavých peňazí, na ktoré upozorňovala švajčiarska polícia.

Ministerstvo životného prostredia podalo sťažnosť na prokuratúru. "O sťažnosti rozhoduje prokurátor," povedala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Ak prokurátor sťažnosť definitívne zamietne, vinníci podľa televízie známi nebudú.

Televízia pripomenula, že v roku 2008 predalo ministerstvo životného prostredia, ktoré viedla SNS, garážovej firme Interblue Group 15 miliónov ton emisií za podozrivo nízku cenu. Firma na tomto kšefte zarobila asi 50 miliónov eur. Predaj stál hlavu dvoch ministrov za SNS, následne premiér Fico rezort strane zobral.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu