Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slováci mrznú, ale cez víkend príde zmena: Príjemne sa oteplí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

BRATISLAVA - September bol podľa meteorológov chladnejší než zvyčajne, ale október by mal byť už teplotne normálny. Hoci posledné dni na Slovákov zaútočil poriadny mráz, cez víkend by sa malo počasie zlepšiť a teplota dokonca vystúpi až na príjemných osemnásť stupňov.

Piatok - prílev studeného vzduchu od severovýchodu zoslabne. Slnečno. Najvyššia denná teplota 10 až 15, na Orave, Liptove a severovýchode okolo 8 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 2 stupne. Slabý, na juhozápade juhovýchodný vietor do 6 m/s.

Sobota - od juhozápadu k nám začne prúdiť teplý vzduch. Jasno až polojasno a ráno ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota 0 až -5 stupňov, na juhozápade Slovenska okolo 2. Denná teplota 11 až 16. Vietor prevažne južných smerov 2 až 5 m/s.

Nedeľa - prílev teplého vzduchu na naše územie bude pokračovať, v dôsledku čoho sa oteplí. Prevažne polooblačno. Ráno ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota 3 až -2 stupne, na juhozápade Slovenska okolo 5 stupňov. Denná teplota 13 až 18, na severovýchode miestami okolo 11 stupňov. Slabý, premenlivý vietor 2 až 4 m/s.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu