Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na protikorupčnú linku prišlo za rok 236 oznámení

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Protikorupčná linka na Úrade špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) má za sebou prvý rok fungovania. Od jej spustenia dostala špeciálna prokuratúra 113 telefonických odkazov od občanov, ktorí mali podozrenie o korupčnom správaní a 123 oznámení prišlo elektronickou poštou na adresu korupcia@genpro.gov.sk.

Dnes o tom informovala hovorkyňa ÚŠP Andrea Predajňová. "Tie, ktoré obsahovali podozrenie z trestného činu korupcie, boli okamžite odovzdané policajnému zboru na ďalšie konanie," uviedla hovorkyňa.

Vysvetlila, že každú informáciu, ktorú občania poskytnú prostredníctvom protikorupčnej linky, okamžite vyhodnotí službukonajúci prokurátor a podľa charakteru a obsahu ju potom odovzdá policajným zložkám zameraným na boj proti korupcii. Len v tomto roku (do 25. septembra) postúpili polícii 23 oznámení z protikorupčnej linky.  

Úrad špeciálnej prokuratúry podľa hovorkyne víta každú iniciatívu a informáciu, ktorá efektívne napomáha pri odhaľovaní korupčnej trestnej činnosti, bez ohľadu na to, kto sa jej mal dopustiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu