Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Nezvestnú Tonku (13) našli ležať uprostred sídliska: Bola dezorientovaná a doráňaná

Antónia Kmecová
Antónia Kmecová

PREŠOV – Dievčenské telo našli včera večer ležať na jednej z ulíc na prešovskom sídlisku Sekčov okoloidúci. Vysvitlo, že ide o od pondelka nezvestnú Antóniu Kmecovú z Kokošoviec. Bola dezorientovaná a pod vplyvom alkoholu. Po dlhých hodinách pátrania a strachu o svoju nezvestnú dcéru rodičia utekali do nemocnice, kde Tonku hospitalizovali.

Rodičia len 13-ročnej Antónie Kmecovej z Kokošoviec pri Prešove prežívali od pondelka tie najdlhšie hodiny strachu. Odvtedy totiž svoju dcérku nevideli a takmer dva dni o nej nemali žiadne správy. Antónia v pondelok ráno odišla na autobus do Základnej školy sv. Gorazda v Prešove, kam už však neprišla a nikto z najbližších nevedel, kde mohla zmiznúť. Polícia vyhlásila po Antónii pátranie.  

To je už ale zrušené, lebo dievča našli včera večer na Bernolákovej ulici na prešovskom sídlisku Sekčov náhodní okoloidúci. Ako pre Topky uviedol hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik: „Náhodní okoloidúci našli Antóniu Kmecovú ležať vonku na chodníku, privolali k nej záchranárov a tí ju previezli do nemocnice v Prešove.“

Hovorca záchranárov Boris Chmel povedal: „Dievča bolo dezorientované a po prvotnom ošetrení sme ho previezli na detské oddelenie do nemocnice v Prešove.“ 

Podľa hovorkyne prešovskej nemocnice Renáty Cenkovej: "Pacientka je hospitalizovaná na Pediatrickom oddelení FNsP J. A. Reimana Prešov. Hneď po prijatí boli ošetrujúcimi lekármi uskutočnené všetky potrebné vyšetrenia, vďaka ktorým sa zistilo, že vitálne funkcie pacientky sú v poriadku. Mala povrchové poranenia. Momentálne je stabilizovaná." Pacientka ostáva aj naďalej v nemocnici.

Nezvestnú Tonku (13) našli
Zobraziť galériu (1)

Zatiaľ nikto nevie, čo sa mohlo stať, čo mohlo byť príčinou Tonkinho odchodu a neohlásenia sa rodičom. Deň pred svojim zmiznutím však na sociálnej sieti nechala svoju fotografiu a tajomný odkaz: "O tvoju pozornosť už nestojím, nemám záujem". Či išlo len o bežnú frázu, alebo bol venovaný niekomu konkrétnemu, vie zrejme len ona.

"Antónii namerali v krvi 1,46 promile alkoholu. Nebolo zistené, že by bol na nej spáchaný trestný čin," doplnil Džobanik. Dievčina nevedela polícii uviesť kde bola, ani s kým bola, pretože si na nič nepamätala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu