Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Poctivá dôchodkyňa: Našla 250 eur, odniesla ich na políciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HLOHOVEC - Na políciu v Hlohovci priniesla 72-ročná Hlohovčanka peniaze, ktoré našla 20. septembra asi o 09.20 h, keď prechádzala cez priechod pre chodcov na Ulici SNP v Hlohovci, na kruhovom objazde pri moste.

 Ako prešla cez priechod pre chodcov, na okraji cesty našla na zemi 250 eur. Peniaze zodvihla zo zeme a keďže na mieste nálezu sa nikto nenachádzal a ani si nevšimla nikoho, komu by vypadli, priniesla nálezkyňa peniaze na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Hlohovci. Dnes o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.

"Na polícii sa doteraz nikto o nájdené peniaze neprihlásil, preto majiteľa peňazí, ktorý ich stratil, vyzývame, aby si ich prišiel prevziať," povedala hovorkyňa s tým, že čestná nálezkyňa sa zachovala tak, ako by to mal urobiť každý, kto nájde cudziu vec.

Ako uviedla, kto si prisvojí cudziu vec malej hodnoty, ktorá sa dostala do jeho moci nálezom, omylom alebo inak bez privolenia oprávnenej osoby, potrestá sa v zmysle zákona odňatím slobody až na jeden rok. Šesť mesiacov až päť rokov hrozí páchateľovi takéhoto skutku, ak ním spôsobí väčšiu škodu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu