Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Počasie nám dá zabrať: Už zajtra dorazí hotová spúšť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: internet)

BRATISLAVA - Tento týždeň nás veru počasie nepoteší. Babie leto síce určite ešte príde, ale dovtedy nás potrápi intenzívny dážď. Aj teploty podľa predpovede SHMÚ klesnú, najmä tie nočné. Na niektorých miestach sa budú pohybovať len tesne nad bodom mrazu.

Pondelok - oblačno až zamračené. Na mnohých miestach dážď alebo prehánky. Denná teplota 18 až 23, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 16 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 10. Prevažne západný, na východe južný vietor do 6 m/s.

Utorok - nad Slovensko postúpi studený front. Bude oblačno až zamračené. Na väčšine územia dážď, miestami aj intenzívny. Nočná teplota 13 až 8 stupňov, denná 11 až 16, vo východnej polovici územia, okrem Spiša, 16 až 21. Prevažne severozápadný vietor 2 až 6 m/s, na juhozápade 4 až 8 m/s, v nárazoch okolo 15 m/s, na východe prevažne južný vietor do 5 m/s.

Streda - prevažne oblačno a miestami prehánky alebo dážď, od výšky 2000 m sneženie. V noci prechodne zmenšená oblačnosť. Nočná teplota 8 až 3, na severozápade, v severnej polovici stredného Slovenska a na Spiši okolo 1. Denná teplota 13 až 18 stupňov. Prevažne juhozápadný vietor 2 až 6 m/s.

Štvrtok - polooblačno až oblačno a miestami prehánky. Nočná teplota 9 až 4 stupňov, Na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 2. Denná teplota 14 až 19 stupňov.

Piatok - od západu bude do našej oblasti zasahovať tlaková výš. Malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Zrána a dopoludnia miestami hmlisto. Ojedinele slabé zrážky. Nočná teplota 7 až 1 st. Denná teplota 15 až 21 stupňov.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa pre dážď, ktorá v utorok platí pre celé územie Slovenska a v stredu ráno pre Banskobystrický, Košický a Prešovský kraj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu