Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Počasie cez víkend nič moc: Jeseň nám dýcha na krk, zase má liať!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V lete sme si zvykli na páliace slnko, horúčavy, tričká a šortky, ale s tým je nadobro koniec. Jeseň sa prihlásila už začiatkom septembra a dáva nám pocítiť, kto je tu pán. Aj cez víkend sa preto potrápime s nízkymi teplotami, rannou hmlou a dažďom.

Dnes má byť podľa predpovede SHMÚ na Slovensku polooblačno až oblačno, na severe oblačno až zamračené. Na mnohých miestach sa vyskytnú prehánky alebo občasný dážď, ale nemusia sa nám vyhnúť ani búrky. Denná teplota vystúpi na 16 až 21, na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši okolo 14 stupňov. Fúkať bude mierny severozápadný vietor, na strednom Slovensku slabý premenlivý. Cez deň spadne 0 až 8, na severe ojedinele 10 až 25 mm zrážok.

V sobotu nás čaká prevažne zamračené počasie a na väčšine územia dážď, miestami aj výdatný. Nočná teplota klesne na 12 až 7, denná sa vyšplhá na 15 až 20, na severe 10 až 15 stupňov. Vlasy nám vonku rozcuchá prevažne západný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

V nedeľu má do vnútrozemia prechodne prúdiť o niečo teplejší vzduch, ale aj tak sa budeme pozerať len na polooblačnú až oblačnú oblohu, z ktorej napadnú aj slabé zrážky. Ráno sa môže ojedinele vyskytnúť hmla. Nočná teplota spadne na 10 až 5, denná dosiahne 18 až 23, na severe miestami okolo 16 stupňov. Fúkať bude prevažne západný vietor rýchlosťou 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu