Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Šťavnaté výroky slovenských politikov v roku 2006

Vladimír Mečiar Zobraziť galériu (5)
Vladimír Mečiar

BRATISLAVA - Výber šťavnatých výrokov slovenských politikov, ktoré zaujali v roku 2006:

"Vážení, vám drblo. Jaroslav Svěchota je dva roky mŕtvy. Idete ho vyhrabať alebo čo budete robiť." 
predseda ĽS-HZDS Vladimír Mečiar sa 19. októbra rozohnil na politikov KDH v parlamentnej rozprave o návrhu na zrušenie takzvaných Mečiarových amnestií (predseda ĽS-HZDS komentoval údajný návrh na obnovenie stíhania Svěchotu, ktorý bol za Mečiarovej vlády námestníkom tajnej služby SIS)  

"Rozhodnutie je, že skutok sa nestal. To znamená žiadne ovplyvňovanie, objednávanie vraždy nebolo. Rozhodol ten, kto je oprávnený rozhodnúť. Ostatní ste gágaji, táraji a pre mňa prďúsi. Nemá viac význam väčší názor ako toto." 
Mečiar v tej istej rozprave o výsledku vyšetrovaní smrti Roberta Remiáša, ktorý mal byť spojkou so svedkom únosu syna Michala Kováča mladšieho.

Šťavnaté výroky slovenských politikov
Zobraziť galériu (5)
"Nech sa stretáva s Eskimákmi, beduínmi, Mongolmi, len nech ich nevyzýva, aby škodili Slovensku. Nech sa stretáva aj s Marťanmi, kúpim mu na ten Mars aj letenku." 
Ján Slota na tlačovej konferencii SNS 28. septembra o predsedovi SMK Bélovi Bugárovi, ktorému vytkol protislovenskú propagandu v zahraničí.
Šťavnaté výroky slovenských politikov
Zobraziť galériu (5)

 

"Vážený pán predseda vlády Slovenskej socialistickej republiky..." 
takto 5. apríla oslovil kancelár prezidenta Milan Čič premiéra Mikuláša Dzurindu pri nástupe staronového ministra kultúry Rudolfa Chmela namiesto odvolaného Františka Tótha. "Ja som predsedom vlády Slovenskej republiky, chvála pánubohu," reagoval Dzurinda.

Šťavnaté výroky slovenských politikov
Zobraziť galériu (5)
"Ja sa pýtam, či je v tomto štáte mobilizácia, alebo sme ohrození z vonku alebo čo sa deje." 
podpredseda parlamentu Milan Hort (SDKÚ-DS) 5. decembra v reakcii na náhlu žiadosť prezidenta Ivana Gašparoviča vystúpiť s prejavom pred rozpravou o štátnom rozpočte na rok 2007.
Šťavnaté výroky slovenských politikov
Zobraziť galériu (5)
"K hľadaniu úsporných opatrení v energetike by sme mali prizvať odborníkov z teórie ale aj z praxe. Myslím si, že v tejto súvislosti by sme mali ráznejšie presadzovať zateplovanie a rekonštrukciu bytov. Vykurujeme ulice." 
prezident Ivan Gašparovič sa v hodnotiacom prejave v parlamente, o ktorý požiadal deň predtým, venoval aj problémom s energetickej hospodárnosti.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu