Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vzdelanie je prvoradé: Školstvo nakupuje učebnice za vyše milión eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Ministerstvo školstva nakupuje učebnice a pracovné zošity za viac ako jeden milión eur. Pre školy tak zabezpečí 66 titulov - dohromady 434 050 učebníc a pracovných zošitov od 11 vydavateľstiev.

Ministerstvo zaobstará aj prepisy ďalších piatich reformných učebníc do Braillovho písma vrátane elektronickej verzie pre žiakov so zrakovým postihnutím. Informoval o tom hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky na základe požiadaviek zo škôl zabezpečuje nákup učebníc a pracovných zošitov. "Rezort školstva postupne vyhodnocoval požiadavky škôl na reedície učebníc a pracovných zošitov. Po sumarizácii požiadaviek ministerstvo pristúpilo k obstarávaniu formou priameho rokovacieho konania s vydavateľstvami pôvodných učebníc a pracovných zošitov," uviedol Kaliňák. Cieľom rokovacích konaní bolo podľa neho vyjednanie čo najvýhodnejších finančných podmienok na nákup dotlače učebníc a pracovných zošitov a termínov ich dodania. Ministerstvo pristúpilo k podpisu zmlúv s 11 vydavateľstvami, ktoré momentálne zabezpečujú dotlač. Následne do konkrétnych škôl zabezpečia distribúciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu