Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Čaká nás teplý september: Budúci týždeň bude veterno, ale teplo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hoci je podľa kalendára ešte stále leto, na horúčavy, ktoré sme prežívali ešte pred pár týždňami, už môžeme pre tento rok zabudnúť. Svoju tvár nám naopak čoraz intenzívnejšie začína ukazovať jeseň. SHMÚ predpovedá, že budúci týždeň by už na horách malo dokonca začať snežiť.

Pondelok - od západu k nám bude prechodne zasahovať výbežok vyššieho tlaku vzduchu. V noci prevažne polooblačno a ojedinele prehánky. Teplota 7 až 2 stupne, v južnej polovici západného Slovenska a na juhu stredného a východného Slovenska 12 až 7. Cez deň bude oblačno až zamračené. Dopoludnia ojedinele, popoludní miestami, najmä na severe, prehánky alebo dážď, od výšky 2200 m sneženie. Denná teplota 18 až 23 stupňov, na severozápade, v severnej polovici stredného Slovenska a na Spiši 13 až 18. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 5 stupňov. Prevažne severozápadný vietor 2 až 6 m/s, na juhozápade prechodne v nárazoch 10 až 15 m/s a vo vysokohorských polohách ešte o niečo silnejší.

Utorok - premenlivá, prevažne veľká oblačnosť. Miestami prehánky alebo dážď. Nočná teplota 14 až 9, denná 18 až 23, na severe 13 až 18 stupňov. Prevažne severozápadný vietor 3 až 7 m/s, miestami v nárazoch okolo 15 m/s. Na horách prudký až búrlivý vietor!

Streda - od západu sa do strednej Európy rozšíri oblasť vyššieho tlaku vzduchu, čo znamená, že sa mierne oteplí. Prevažne polooblačno. Nočná teplota 13 až 8 stupňov, v horských dolinách a kotlinách len okolo 6. Denná teplota 20 až 25 stupňov, na severe okolo 18. Prevažne severný vietor 2 až 6 m/s, v južnej polovici stredného Slovenska slabý premenlivý vietor.

Štvrtok - jasno až polooblačno. Ráno v dolinách a kotlinách ojedinele hmla. Nočná teplota 10 až 4, denná 21 až 26, na severe okolo 19 stupňov.

Piatok - jasno až polojasno. Ráno a dopoludnia v nižších polohách ojedinele hmla. Nočná teplota 10 až 4 stupňov. Denná teplota 22 až 27, na severe okolo 21.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na pondelok a utorok výstrahu prvého stupňa pred silným vetrom, ktorá platí v Banskobystrickom, Žilinskom a Prešovskom kraji.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu