Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Za pozemky pod diaľnicou môže Poprad získať takmer milión eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POPRAD – Mesto Poprad môže na predaji pozemkov pod diaľnicou D1 Mengusovce – Jánovce zarobiť takmer jeden milión eur. Národná diaľničná spoločnosť, a. s. požiadala mesto Poprad o predaj pozemkov v katastrálnom území Veľká za účelom majetkovoprávneho vysporiadania pozemkov zabratých pre verejnoprospešnú stavbu Diaľnica D1 Mengusovce – Jánovce.

Celkovo ide o 38 237,5 metra štvorcového. Kúpna cena bola stanovená znaleckými posudkami a ceny jednotlivých pozemkov sa pohybujú od 21,42 až do 57,89 eura za štvorcový meter. Celková výška, ktorú by malo mesto Poprad získať za predaj pozemkov pod diaľnicou, predstavuje sumu 949 383,52 eura.

O predaji pozemkov pod diaľnicou, ktorá by mohla priniesť mestu takmer milión eur, budú poslanci rozhodovať už na najbližšom rokovaní v stredu na budúci týždeň. Rozpočet mesta na rok 2013, schválený koncom minulého roku, predpokladá príjmy z predaja pozemkov 250 000 eur. Ak dôjde k predaju pozemkov pod diaľnicou, mesto získa štvornásobok sumy, ktorú predpokladal rozpočet.

„Teraz sa k tomu nebudeme vyjadrovať,“ reagovalo mesto na otázku, ako plánuje využiť prostriedky získané z predaja týchto pozemkov. Istú predstavu o využití peňazí má poslanec mestského zastupiteľstva Milan Baran.

Podľa neho by sa mohli peniaze použiť napríklad na obnovu telocvične na Francisciho ulici, ktorá je v havarijnom stave a momentálne je zatvorená. Konečné rozhodnutie o použití peňazí dá jedno z najbližších zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu