Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Počasie nám dá facku: Zajtra 35 stupňov, od utorka príde poriadny zvrat!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predpoveď Slovenského hydrometeorologického ústavu na nadchádzajúci týždeň nepoteší veľmi tých, ktorí mali v pláne užiť si pekné slnečné počasie a vyraziť niekam na výlet alebo k vode. Od týchto úmyslov by ich totiž mohol odradiť intenzívny dážď či búrka. Na svedomí to bude mať najmä studený front, ktorý k nám príde z Česka.

V pondelok nás zastihne prílev veľmi teplého vzduchu od juhozápadu, ktorý sa podpíše na slnečnom dni. Večer sa však na západe, Orave a Liptove môžu vyskytnúť aj ojedinelé prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 30 až 35 stupňov a fúkať má iba mierny premenlivý vietor.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa pre teploty, ktorá platí pre Bratislavský, Trnavský, Nitriansky, Trenčiansky a Banskobystrický kraj. V niektorých okresoch týchto krajov sa môže denná teplota vyšplhať na 33 až 35 stupňov Celzia. Ústav očakáva, že teploty budú stúpať najmä medzi 12:00 a 19:00. Vysoká teplota môže byť nebezpečná pre ľudské zdravie. Tvoriť sa môžu požiare.

V utorok k nám z Moravy postúpi zvlnený studený front, ktorý nám pripraví prevažne oblačné počasie s dažďom, prehánkami a búrkami. Na východe má byť skôr polooblačno a zrážky len ojedinele. Nočná teplota klesne na 19 až 14, denná vystúpi na 22 až 28, v Banskobystrickom kraji a na východe na 28 až 34 stupňov.

Ani streda nás veľmi nepoteší. Má byť prevažne oblačno, miestami prehánky alebo občasný dážď, a to najmä na strednom Slovensku. Ojedinele sa vyskytnú aj búrky. Nočná teplota spadne na 16 až 11, na juhovýchode okolo 18 stupňov. Denná sa pre zmenu vyškriabe len na 20 až 26, na juhu stredného a východného Slovenska na okolo 28 stupňov.

Na štvrtok SHMÚ predpovedá prevažne polooblačné počasie s ojedinými prehánkami. Nočné teploty sa majú pohybovať v rozmedzí 16 až 11, na severe okolo 9 stupňov. Denné v rozmedzí 25 až 30, na severe okolo 23 stupňov.

V piatok bude nad Slovensko zasahovať brázda nízkeho tlaku vzduchu, takže opäť nás čaká prevažne oblačné počasie s lokálnymi prehánkami alebo búrkami. Nočné teploty majú byť podobné ako v predošlých dňoch. Ortuť teplomera klesne na 16 až 10, cez deň vystúpi na 23 až 29 stupňov.

V sobotu si tiež veľmi nepolepšíme, keďže sa môžeme opäť pozerať na zamračenú oblohu, z ktorej miestami zaprší alebo nás zastihnú búrky. Nočná teplota zostúpi na 16 až 10 a denná sa vyšplhá na 24 až 30 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu