Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Prebytočné košele čestnej stráže dajú väzňom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prebytočné košele a poltopánky, ktoré v minulosti patrili do výstroje čestnej stráže, budú nosiť väzni a väzobne stíhaní. Ministerstvo obrany (MO) SR uzavrelo zmluvu so Zborom väzenskej a justičnej stráže o bezodplatnom prevode prebytočných skladových zásob ozbrojených síl.

Hodnota vecí 11,5 tisíca eur. „Ide o výstrojné súčiastky čestnej stráže prezidenta SR v súčasnej dobe v Ozbrojených silách SR už nepoužiteľné, preto MO SR je s nimi povinné naložiť podľa zákona najhospodárnejším spôsobom,“ uviedol komunikačný odbor MO SR.

Medzi prebytočnými vecami je vyše 100 párov čiernych kožených poltopánok a tisíc modrých košieľ. Generálny riaditeľ Zboru väzenskej a justičnej stráže Eugen Balko uviedol, že tieto veci budú slúžiť na zabezpečenie základných sociálnych práv obvinených a odsúdených podľa príslušných paragrafov zákonov.

Podľa nich sa odsúdenému poskytuje odev a obuv, ktoré zodpovedajú klimatickým a mikroklimatickým podmienkam a zabezpečia ochranu jeho zdravia pred nepriaznivými účinkami týchto podmienok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu