Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

SHMÚ varuje: Zajtra hrozia silné búrky s krúpami!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred silnými búrkami s krúpami, ktoré sa môžu v piatok objaviť v niektorých častiach Slovenska.

Výstrahu druhého stupňa pred búrkami vydal SHMÚ pre Oravu, Kysuce, Považie, Hornú Nitru, Turiec, Liptov, ale aj Záhorie či Bratislavu. Búrky sa môžu vyskytnúť v tých oblastiach v piatok v čase od 11:00 do 22:00, uvádza SHMÚ na svojej internetovej stránke.

S búrkami môžu byť spojené prívalové zrážky s úhrnmi od 30 do 50 mm a nárazy vetra s rýchlosťou 23 až 28 m/s. Výstraha prvého stupňa pred búrkami na piatok platí pre časť stredného a západného Slovenska.

 SHMÚ varuje pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Ústav zároveň upozornil, že počas búrok môžu vystúpiť hladiny na malých vodných tokoch a môžu sa vyskytnúť povodňové úkazy ako stekanie vody zo svahov, bahnotok a zatopené pivnice, a teda môže dôjsť k škodám na majetku.

SHMÚ vydal na piatok aj výstrahy pred vysokými teplotami. Najteplejšie by malo byť na juhu stredného a východného Slovenska. Maximálne teploty by tam mali vystúpiť na 36 až 37 stupňov Celzia.

Najlepšiu predpoveď počasia nájdete na predpovede.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu