Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bezpečnostná akcia zameraná na kamióny: Polícia zistila 33 priestupkov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

SVIDNÍK - Útvary Krajského dopravného inšpektorátu v Prešove mali v stredu spoločnú akciu medzi obcou Stročín a mestom Svidník. Od poludnia až do 18.00 hodiny kontrolovalo 17 policajtov najmä kamióny.

"Spoločný výkon bol zameraný na kamiónovú dopravu, pracovnú legislatívu vodičov kamiónov, rýchlosť jazdy, dodržiavanie ustanovenia o zákaze požívať alkoholické nápoje pred a počas jazdy, ako aj na dodržiavanie ďalších predpisov. Spolu sme zaznamenali 33 priestupkov," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.   

Hovorkyňa ďalej uviedla, že 31 priestupkov bolo vyriešených v blokovom konaní, 1 priestupok bol oznámený na správny orgán a jedného vodiča riešili policajti napomenutím. Medzi skontrolovanými boli aj cyklisti, u jedného bol zistený alkohol.

Medzi najväčších hriešnikov, ktorých dopravní policajti skontrolovali, patrí podľa hovorkyne Litovčan s nákladom o tonu ťažším, ako je nosnosť jeho auta. Ten musel hneď odstaviť auto a nesmie pokračovať v ceste, kým toto preťaženie neodstráni.

"Túto akciu Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Prešove pripravilo pre momentálne nepriaznivú situáciu v doprave v kraji a zvýšený počet smrteľných dopravných nehôd. Cieľom je zlepšiť situáciu na cestách, ako aj predchádzať nehodovosti v našom kraji – predovšetkým ich tragickým následkom," skonštatovala Migaľová.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu