Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zahraniční turisti spoznávajú Bratislavu: Ich počet vzrástol o 23 percent

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bratislavský kraj eviduje zvýšenie počtu zahraničných turistov takmer o štvrtinu. Za obdobie január až marec 2013 v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roku narástol počet turistov o 23 percent. Na tlačovej besede o tom informoval predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Podľa Freša je nárast turistov aj odzrkadlením promptnej reakcie kraja na zákon umožňujúci zriadenie krajskej organizácie cestovného ruchu. Ako uviedol, Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism aj organizovaním viacerých podujatí dopomohla k zvýšeniu počtu turistov. V prvých troch mesiacoch roku 2013 navštívilo Bratislavský kraj približne 200 000 ľudí.

Zvýšený počet turistov znamenal aj nárast tržieb v oblastiach cestovného ruchu, predovšetkým vzrástli tržby hotelov a reštaurácii. Celkový nárast tržieb za prvý kvartál 2013 je odhadovaný na 26 až 27 percent v porovnaní s prvým kvartálom roku 2012. Frešo vyzdvihol, že počet turistov narástol aj napriek absencii veľkého podujatia, akým boli v minulom roku hokejové majstrovstvá sveta. Najviac zahraničných návštevníkov prichádzalo z Českej republiky, Nemecka a Rakúska.

Bratislavský samosprávny kraj založil krajskú organizáciu cestovného ruchu ako prvý spomedzi ôsmich krajov na Slovensku. Organizácia má názov Bratislava Region Tourism (Turizmus regiónu Bratislava). Cieľom organizácie je posilniť cestovný ruch v kraji, pritiahnuť viac návštevníkov a udržať ich na území kraja čo najdlhšie, zvýšiť kvalitu poskytovaných služieb a územia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu