Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Za Turňou havaroval poľský kamión: Uniká z neho prísada do betónu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TURŇA - Kamión prevážajúci zhruba 21 ton kvapaliny používanej ako prísadu do betónu sa dnes dopoludnia prevrátil na ceste pri Turni nad Bodvou (okr. Košice okolie). Z poškodenej cisterny začala látka unikať, zasahujúci hasiči ju museli zachytávať aj popoludní.

Ukrajinský kamión s poľským šoférom vyletel podľa hasičov z cesty okolo 9.30 h a prevrátil sa, pričom trafil elektrický stĺp. Prevrátil sa až o 100 stupňov a došlo k poškodeniu jeho vrchnej časti, kde sú zatvárateľné poklopy, kvapalina tak začala vytekať. Látka pridávaná do betónu na spomaľovanie jeho tvrdnutia nie je klasifikovaná ako nebezpečná podľa zákona o chemických látkach, potrebné však bolo zabrániť jej úniku do pôdy.

"Naši príslušníci utesnili cisternu, ako sa dalo, ale je toho veľa a stále to presakuje, takže zachytávajú látku do zberných nádob," uviedol po 15.00 h košický krajský operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). 

Na mieste zasahovali hasiči z Moldavy nad Bodvou, pomáhalo im aj špeciálne vozidlo na ekologické zásahy z Košíc. Zberné nádoby museli priviesť až z Michaloviec či Rožňavy. "Z príslušnej bratislavskej firmy má prísť náhradná cisterna, ale podľa predpokladov až k večeru, kvapalina sa potom z nádob prečerpá," dodal operačný dôstojník HaZZ. 

Ľahko zraneného vodiča kamiónu previezla sanitka na ošetrenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu