Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Umierajúcej Ivete (†23) sa splnil posledný sen: Svadba v nemocnici krátko pred smrťou!

Iveta a Mikuláš už ako manželia Zobraziť galériu (3)
Iveta a Mikuláš už ako manželia (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Spoločná cesta slovenského páru, ktorý žil vo Veľkej Británii, mala veľmi smutný koniec. Dvadsaťtriročná Iveta Kelešová totiž nedávno zomrela. Ešte predtým si však stihla splniť svoj veľký sen, keď sa v nemocnici vydala za svojho dlhoročného priateľa a otca ich dvojročnej dcérky.

Iveta žila so svojím priateľom v Anglicku už niekoľko rokov. Minulý rok sa u nej objavili zdravotné ťažkosti, ktoré sa neustále zhoršovali. Mladá žena trpela neustávajúcim kašľom, silným nočným potením a bolesťou v končatinách. Lekár jej povedal, že je zdravá a poslal ju domov.

Počas nasledujúceho polroka vyhľadala pomoc ešte niekoľkokrát, zakaždým však doktor Slovenku uisťoval, že jej nič nie je. Jej stav sa však rapídne zhoršil, žena veľmi schudla a taktiež mala problémy s dýchaním. Koncom marca bola preto hospitalizovaná v londýnskej nemocnici King’s College Hospital, kde jej diagnostikovali adenokarcinóm. Je to druh rakoviny, ktorý napáda žľazové tkanivo. U Ivety sa navyše rozšírila do kostí a lymfatických uzlín a stala sa tak neliečiteľnou. Pacientke museli potom lekári oznámiť zdrvujúcu správu o tom, že má pred sebou len pár týždňov života.

Mladý pár sa preto rozhodol, že po dlhom čase spolužitia svoj zväzok spečatí aj oficiálne. Začiatkom mája si Iveta, ktorá bola už vtedy veľmi oslabená ťažkou chorobou, a Mikuláš povedali áno v nemocničnej kaplnke.

Umierajúcej Ivete (†23) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Na svadbe bola prítomná aj dcérka slovenského páru Victoria, ktorá šla mame za družičku.

Umierajúcej Ivete (†23) sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

"Bolo to veľmi ťažké. Každý sa snažil usmievať, ale v skutočnosti to bola veľmi smutná udalosť. sti to bola veľmi smutná udalosť. Iveta vyzerala nádherne, ale zároveň aj veľmi unavene a ja som sa bál, že môže každú chvíľu umrieť," opísal svadobný deň Mikuláš denníku Daily Mail.

Jeho slová sa bohužiaľ naplnili o necelé dva týždne neskôr. Iveta naposledy vydýchla 13. mája. Podľa Mikuláša však žije naďalej vo svojej dcére, ktorá sa na mamu podobá nielen fyzicky, ale aj povahovo.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu