Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Smrť v Tatrách: Poľského turistu (†67) zabil infarkt

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: hzs.sk)

NÍZKE TATRY – Pracovníci Demänovskej jaskyne slobody požiadali dnes o pomoc horskú záchrannú službu (HZS) po tom, ako im poľskí turisti oznámili, že ich krajan dostal na túre pravdepodobne infarkt. Zachrániť sa ho však nepodarilo.

Ako informovala HZS na svojej webovej stránke, 67-ročný turista z Katovíc bol na modro značenom chodníku pod Krakovou hoľou. Keďže na mieste nebolo mobilné pokrytie, museli poľskí turisti zalarmovať záchranárov až v Demänovskej jaskyni, čiže po 30 minútach. Ich kolegovia sa zatiaľ dôchodcu pokúsili oživovať.

Oblastné stredisko HZS Nízke Tatry vyslalo na miesto okamžite záchranárov, o súčinnosť požiadali aj vrtuľníkovú záchranku, ktorá však pre nepriaznivé poveternostné podmienky nemohla pomôcť. "Záchranári po príchode na miesto našli poľského turistu bez známok života. Po nabalení záchranári telo transportovali pomocou nosidiel k jaskyni slobody a následne k Domu Horskej služby v Jasnej, kde ho odovzdali za prítomnosti polície a obhliadajúceho lekára pohrebnej službe," informuje HZS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu