Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Malá Sofia už verí, že Ježiško existuje!

Sofia (9) neveriacky otvárala škatuľu s vytúženým notebookom.
Sofia (9) neveriacky otvárala škatuľu s vytúženým notebookom.

NITRA - Ťažký životný príbeh deväťročnej Sofie Látečkovej z Nitry sa začal odvíjať v roku 2001, keď jej lekári diagnostikovali leukémiu. „Bolo to hrozné obdobie, ktoré sa nedá ani opísať,“ prezradila nám v liste jej mama Janeta, ktorá dcérke od Ježiška vyprosila počítač.

Malá tretiačka už absolvovala náročnú chemoterapiu, ktorú zle znášala. Počas liečby Sofie na onkológii v Bratislave jej mama prišla o manžela. Rozvod ju pripravil o bývanie, nedávno prišla o prácu. Napriek tomu verí, že sa všetko na dobré obráti. „Momentálne nemáme dosť peňazí, takže mi bolo smutno, keď som videla, ako Sofia nesmierne túži po počítači,“ povedala nám. Keďže si ho nemôžu dovoliť, rozhodla sa pani Janeta napísať do Nového Času.

Sofiu sme zastihli u starej mamy. Neveriacky otvárala starostlivo zabalenú škatuľu. Opatrne vytiahla kovové čudo, no stále neverila, že je to počítač. Spoločnými silami sme ho naštartovali. „Už verím, že Ježiško existuje,“ tešila sa z novučičkého notebooku. „Naučím s ním pracovať aj mamu, aby si mohla nájsť dobrú prácu,“ sľúbila nám Sofia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu