Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slovenskí dovolenkári havarovali v Rumunsku: Prevrátený autobus a dvaja zranení!

Autobus sa po náraze prevrátil
Autobus sa po náraze prevrátil (Zdroj: evz.ro)

BUKUREŠŤ - Nešťastný prvý deň prázdnin. Na rumunskej ceste DN7 dnes v ranných hodinách havaroval autobus plný slovenských turistov vracajúcich sa z dovolenky v Bulharsku.Zranení sú dvaja Slováci, ktorých previezli do nemocnice.

"V autobuse bolo 24 ľudí vrátane 3 vodičov, dvaja boli prevezení do nemocnice," povedal šéf miestnej dopravnej polície Dan Micu. Zranenému mužovi a žene ošetrili len drobné odreniny, no sú vo veľkom šoku. Autobus zišiel z cesty na ceste spájajúcej mestá Arad a Deva. Podľa cestujúcich šiel vodič (69) podľa predpisov, no zrazu stratil nad riadením kontrolu. Autobus zišiel z cesty a prevrátil sa.

Stav jedného z dvoch turistov, ktorí utrpeli zranenia pri dnešnej rannej nehode slovenského autobusu v Rumunsku, si vyžiada niekoľkodňovú hospitalizáciu v nemocnici. Informovali o tom predstavitelia cestovnej kancelárie (CK) Globtour, ktorá organizovala zájazd slovenských turistov.

Zástupcovia CK ďalej spresnili, že nehoda sa stala po tom, čo sa vodič autobusu snažil vyhnúť náhlej prekážke na ceste. "Pred 09.00 h rumunského času pri meste Deva vbehol do cesty pes a vodič v snahe vyhnúť sa mu, zišiel z cesty," informovali o okolnostiach nehody zástupcovia CK Globtour. Všetci ostatní cestujúci sú v poriadku a podľa CK Globtour ich na Slovensko privezie náhradný autobus.
 

Slovenský autobus

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu