Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Školáci dnes dostanú vysvedčenie: Začínajú sa prázdniny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Takmer 700-tisíc žiakov základných a stredných škôl si dnes prevezme koncoročné vysvedčenia. V škole sa objavia poslednýkrát v tomto školskom roku 2012/2013 a čakajú ich dva mesiace prázdnin. Do školských lavíc sa opäť vrátia 2.

Škola môže hodnotiť žiaka klasifikáciou, slovným hodnotením alebo kombináciou oboch spôsobov. O konkrétnej forme rozhodne riaditeľ školy po prerokovaní návrhu v pedagogickej rade. 

Na rozdiel od základných a stredných škôl, prevádzka v materských školách bude cez letné prázdniny v takzvanom letnom režime. Preruší sa nepretržite najmenej na tri týždne, aby bolo možné dôkladne vyčistiť jej priestory, dezinfikovať prostredie a hračky. Zároveň budú zamestnanci čerpať dovolenky. Prerušenie alebo obmedzenie prevádzky má riaditeľka materskej školy oznámiť rodičom aj zriaďovateľovi spravidla dva mesiace vopred, informoval hovorca ministra školstva Michal Kaliňák. V miestach, kde je viac materských škôl jedného zriaďovateľa, sa počas prerušenia prevádzky deti sústreďujú do niektorej z nich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu