Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slovenskom sa preženú silné búrky: Horúčavy vystrieda dážď a krúpy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA - Horúčavy vystriedajú na území celého Slovenska búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre celú krajinu aj na dnes aj na nedeľu 23. júna výstrahu prvého stupňa. Tá platí rôzne.

Pre Banskobystrický, Trenčiansky, Košický, Nitriansky, Prešovský a Žilinský kraj výstraha platí od dnes od 11:00 do nedele 23. júna do 22:00. V Bratislavskom a Trnavskom kraji sa môže začať blýskať dnes o 20:00. Výstraha tu takisto platí do nedele do 22:00.

Pri búrkach by si ľudia mali dávať pozor, no môžu spôsobiť tiež menšie škody. Môžu byť s nimi spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môže napršať 15 až 30 milimetrov zrážok. Vietor môže fúkať rýchlosťou 17 až 22 metrov za sekundu. Pri búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup hladín na malých tokoch. Takisto môže stekať voda zo svahov alebo môžu byť zatápané pivnice, podchody či podjazdy.

Dnes by malo byť podľa predpovede SHMÚ polooblačno až oblačno a môžu sa vyskytnúť aj krúpy. Denná teplota by sa mala pohybovať od 26 do 32 stupňov a počas búrok môže zosilnieť aj vietor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu