Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Reportéri informovali o Malinovej nevyvážene, tvrdí Rada STV

Hedviga Malinová
Hedviga Malinová

BRATISLAVA - Rada Slovenskej televízie (STV) dnes generálneho riaditeľa STV Radima Hrehu požiadala, aby zaviedol zmeny v kontrole výroby programov v STV, ktoré zaručia dodržiavanie princípov Charty spravodajstva a publicistiky STV.

Rada tak urobila na základe posúdenia dvoch príspevkov odvysielaných o kauze Hedviga Malinová v investigatívnej relácii Reportéri pod názvom Hedviga a Hedviga II. Podľa rady sú oba materiály tendenčné. Členka rady Karin Habšudová upozornila, že problém sa netýka len týchto dvoch reportáží. Rada podľa nej dostala už v minulosti viacero sťažností na to, že šéf Reportérov Eugen Korda vynáša súdy.

Podľa podpredsedu Rady STV Petra Maleca problém netreba len personifikovať a vzťahovať na dve reportáže. Vedenie televízie by malo nastaviť systém kontroly tak, aby bola zaručená nestrannosť a vyváženosť spravodajstva aj investigatívnej publicistiky. Rada sa príspevkami zaoberala na základe dvoch podnetov, ktoré dostala po odvysielaní reportáží od ministerstva vnútra.

Rada sa dnes rozhodovala na základe stanoviska jej dvoch členov - Józsefa Kissa a Ivana Králika. Tiež na základe nezávislého stanoviska, o ktoré rada požiadala bývalú predsedníčku Slovenského syndikátu novinárov Stanislavu Benickú a analytika INEKO Gabriela Šípoša a aj stanoviska autora reportáží Eugena Kordu. Reportáže Hedviga a Hedviga II. odvysielala STV v rámci Reportérov koncom októbra a v polovici novembra.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu