Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Hanka (1), ktorá spadla do potoka, bojuje o život: Prúd ju unášal tri kilometre!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Stav len 16-mesačnej Hanky, ktorá v stredu popoludní spadla do potoka v obci Kuchyňa, je kritický. Napriek tomu, že sa ju po dlhých troch kilometroch, ktoré ju prúd unášal, podarilo z chladnej vody vytiahnuť, jej boj o život ešte neskončil. Podchladenú a v bezvedomí ju previezli do nemocnice, kde za ňu teraz dýchajú prístroje.

Stačí chvíľa a môže dôjsť k tragédii - pri deťoch platí dvojnásobne. Na vlastnej koži sa o tom včera presvedčili rodičia ani nie 2-ročnej Hanky z Kuchyne, ktorú detská zvedavosť takmer pripravila o život. Pri vychádzke s mamou a babkou sa za miestnym cintorínom nešťastne pošmykla a spadla do potoka.

Matka okamžite zalarmovala pomoc a spustilo sa veľké pátranie. "Na miesto sa okamžite dostavili viaceré policajné hliadky, ktoré  začali po toku vody  potok ako aj jeho okolie v spolupráci s občanmi  obce prehľadávať," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. Silný prúd dievčatko unášal až dlhé tri kilometre, po ktorých sa ju policajtom podarilo z vody vytiahnuť.

Policajti Hanke poskytli prvú pomoc a v oživovaní neskôr pokračovali aj záchranári. Dievčatko sa snažil priviesť k životu takmer hodinu, potom ho podchladené a v bezvedomí previezli do nemocnice na Kramároch. Podľa hovorkyne Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Dany Kamenickej je jej stav kritický. "Je extrémne podchladené, dostáva podpornú liečbu. Lekári bojujú o jeho život," povedala pre Tv Markíza. Polícia teraz zisťuje, ako k nešťastiu došlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu