Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Útočila zúrivá medvedica: Horehrončana hrýzla a trhala len pár metrov od obydlí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: britannica.com)

MOŠTENICA - Práve v týchto dňoch medvedice vyvádzajú svoje mladé z brlohov a na prípadnú hrozbu reagujú oveľa agresívnejšie. Na vlastnej koži to pred pár dňami pocítil aj muž z dedinky Moštenica, ktorého zúrivá samica takmer dohrýzla na smrť. Hrôzostrašný útok sa navyše odohrával len pár metrov od rodinných domov. Informovala o tom Tv Markíza.

Medvedica s mladým napadla Horehrončana rovno pred kostolom. Spočiatku sa snažil pred mohutným zvieraťom obrániť vlastnými rukami, no po minútach hrôzy mu ostávalo len ľahnúť na brucho a chrániť si aspoň hlavu. "Som jej vopchal ruku do papule a potom som si všimol to mláďa hore, to mi už zahryzla do stehna," spomínal si na hrozivé chvíle.

Šelma upustila od útoku až vo chvíli, keď sa jej mláďa rozbehlo späť do lesa. Horehrončan celý zakrvácaný dokázal ešte zísť dole do dediny po pomoc. Krčmárka mu chcela zavolať záchranku, no on to odmietol a nakoniec sa ho ujala miestna žena, ktorá ho previezla do nemocnice. Podľa nej muž silno krvácal a mal vytrhnutý sval zo stehna.

Mošteničania sú na návštevy medveďov z neďalekého lesa zvyknutí, no pomaly strácajú trpezlivosť. Myslia si, že chlpáči sú u nich viac chránení ako samotní obyvatelia. Pokiaľ sa chcete podobným útokom vyhnúť, mali by ste na seba v lese upozorňovať hlukom. Ak však predsa len dôjde k útoku chráňte si aspoň mäkké časti tela, najmä brucho.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu