Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Evakuácia pôrodnice v R. Sobote: Mamičky s bábätkami vyhnal hustý dym!

Novorodencov museli preniesť na iné oddelenie Zobraziť galériu (3)
Novorodencov museli preniesť na iné oddelenie (Zdroj: rimava.sk)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Poplach v rimavskosobotskej nemocnici!V nedeľu večer museli z novorodeneckého oddelenia hasiči evakuovať 13 bábätiek s mamičkami, dôvodom bol hustý a štipľavý dym, ktorý sa šíril chodbami.

O poplachu v nemocnici informoval portál rimava.sk. Hasiči v nedeľu večer zasahovali na novorodeneckom oddelení rimavskosobotskej nemocnice. Privolali ich kvôli šíriacemu sa hustému dymu, ktorý unikal z toaliet na druhom poschodí. Počas toho, ako sa snažili dym lokalizovať, museli z oddelenia evakuovať najprv deti, a potom mamičky. "Počas lokalizácie požiaru z preventívnych dôvodov evakuovali do nezadymených priestorov 13 novorodencov aj s matkami," uviedol hovorca hasičov Erik Piater.

Evakuácia pôrodnice v R.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: rimava.sk)

Hasiči museli prezrieť všetky miestnosti toaliet a rozobrať konštrukciu na stropoch. Príčinu zadymenia nakoniec odhalili, môže zaňho zrejme nezodpovedná pacientka, ktorá fajčila na záchodoch aj napriek zákazu. "Pravdepodobne išlo o hospitalizovanú pacientku, ktorá odhodila ohorok z cigarety do inštalačnej šachty a tým došlo k tleniu prachových častíc a drobného odpadu nachádzajúceho sa v šachte," vysvetlil Piater.

Oheň zlikvidovali pomocou vedier s vodou a odvetrali všetky miestnosti. Veľké škody nakoniec nenapáchal, hasiči ich odhadli na 30 eur, avšak uchránili hodnoty za milión eur.

Evakuácia pôrodnice v R.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: rimava.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu