Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Had sa tajne viezol v záchranárskom vrtuľníku: V nemocnici vystrašil sestričky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: VZZS ATE, kysuce.sk)

ĽUBOTÍN - Celá posádka záchranárskeho vrtuľníka vrátane pacienta, ktorého nedávno prevážali do ľubovnianskej nemocnice, môže ďakovať svojím anjelom strážnym, že let prežili bez ujmy. Bez toho, aby o niečom tušili sa totiž s nimi ponad severovýchod Slovenska viezol aj čierny pasažier, ktorý im mohol cestu do nemocnice poriadne strpčiť.

Leteckí záchranári do nemocnice v Starej Ľubovni prevážali robotníka Františka, ktorého uštipla vretenica. Nik z nich však ani len netušil, že 30-centimetrový jedovatý had sa po útoku skryl do jeho vrecka a po zásahu záchranárov sa ocitol na palube vrtuľníka. Ku šťastiu celej posádky si však počas letu "zdriemol" a tak, ako sa nevedomky do vrtuľníka dostal, tak z neho aj vyšiel.

Prevoz prebehol bez najmenších problémov a pacienta spolu s čiernym pasažierom vysadili v nemocnici. Až tam sa jedovatej vretenici zachcelo čerstvého vzduchu a z vrecka vyliezla priamo v ambulancii. "Najprv som sa zľakla, takisto sa zľakla aj sestrička," povedala lekárka, ktorá uštipnutého Františka ošetrovala. Po prvotnom šoku však obe zachovali chladnú hlavu a hada si dokonca jedna z nich stihla aj odfotiť.

Avšak zatiaľ čo doktorka sa mohla pred vretenicou schovať, oveľa horšie by to mali záchranári na palube vrtuľníka. Podľa hovorkyne ATE Zuzany Turočekovej v takýchto nepredvídateľných situáciách pilot musí čo najskôr nájsť miesto na núdzové pristátie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu