Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Simonove klobásky

Zsolt Simon si nepreveril, do čoho ide.
Zsolt Simon si nepreveril, do čoho ide.

BRATISLAVA - Exminister pôdohospodárstva Zsolt Simon (SMK) sa nedávno zúčastnil na prvej žitnoostrovskej zabíjačke.

Známy bojovník za kvalitu potravín, ktorý na obchodníkov s obľubou posielal kontrolórov, otváral akciu, ktorá nemala povolenie od Štátnej veterinárnej a potravinovej správy.

Zsolt Simon si len matne spomína, že bol na „zabíjačkovom dni niekde pri Dunajskej Strede“. A nešlo pritom o zabitie prasiatka niekde v záhradke pre vlastnú potrebu, ale o šesť prasiat a šesť družstiev, ktoré medzi sebou súťažili. Vyrábali klobásy, škvarky či iné špeciality.

„Robila to nezisková organizácia a mala všetky povolenia od veterinárov. Pozvali ma na otvorenie ešte niekedy v januári. Jedno viem isto, predtým ako som tam prišiel, som sa vyslovene pýtal, či majú veterinárov v poriadku. Oni mi povedali, že áno. Keby povedali nie, tak tam nejdem. Ja by som si to nelízol...“ povedal už poslanec Zsolt Simon.

„Bolo to v obci Ohrady na futbalovom ihrisku. Viem len, že sme sa obrátili na ministerstvo pôdohospodárstva o dotáciu,“ povedala pracovníčka firmy, ktorej šéfuje organizátor podujatia Ivan Bugár. O potrebe iných povolení nevedela.

V prípade Zsolta Simona však platí staré dobré: „Dôveruj, ale preveruj.“ „Povolenie na takúto akciu stanovuje podmienky dozoru a kontroly pri zabíjaní zvierat. Nemáme zaregistrovanú nijakú žiadosť k tejto veci od organizátorov. Ani fyzická, ani právnická osoba sa na nás neobrátila,“ potvrdil hlavný regionálny veterinár v Dunajskej Strede Dušan Rajský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu