Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Policajný viceprezident študuje angličtinu za štátne: Kurz za dvetisíc eur!

Prvý viceprezident Prezídia Policajného zboru Milan Lučanský.
Prvý viceprezident Prezídia Policajného zboru Milan Lučanský. (Zdroj: Ministerstvo vnútra SR)

BRATISLAVA - Vzdelanie je dôležité a platí to aj pre vysokopostavených ľudí. Vo vzdelávaní nezaostáva ani vedenie slovenskej polície. Ministerstvo vnútra pred nedávnom zverejnilo objednávku na kurz angličtiny pre Milana Lučanského, prvého viceprezidenta policajného prezídia. Za kurz zaplatíme 2025 eur.

Na kurze je zarážajúca najmä jeho cena. Ako vysvetlila hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová, ide o individuálny kurz. "Nie je možné vopred naplánovať pravidelné hodiny, je potrebné sa prispôsobiť pracovnému tempu a plneniu úloh prvého viceprezidenta," tvrdí Dobiášová. Kurz podľa nej súvisí s prípravou Slovenska na predsedníctvo Európskej únie, z ktorého aj polícií vyplynú určité nové úlohy.

"Kurz je zameraný aj na odbornú terminológiu, ktorú viceprezident potrebuje pri zahraničných služobných cestách. Ako jeden z najvyšších predstaviteľov polície plní úlohy aj v rámci Europolu v Bruseli a Haagu, kde je potrebná komunikácia v cudzom jazyku," vysvetľuje Dobiášová.

Hovorkyňa doplnila, že súčasťou kurzu nie je pobyt v zahraničí a vzdelávanie sa bude konať na Slovensku. Viceprezident sa počas neho pokúsi dosiahnuť čo najvyššiu úroveň.

Zaujímavú epizódu mal svojho času s angličtinou aj exminister obrany Ľubomír Galko. Ten musel novozvolenej premiérke Radičovej najprv predložiť certifikát o absolvovaní kurzu angličtiny, až potom ho bola ochotná menovať za ministra obrany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu