Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Petržalka začala opravovať výtlky: Vyčlenila na to 175 tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Najväčšia bratislavská mestská časť (MsČ) Petržalka začala opravovať po zime výtlky. Podľa Michaely Platznerovej z kancelárie starostu jej to umožnila stabilizácia počasia. Z rozpočtu na tento rok má samospráva na opravu komunikácií, chodníkov či parkovísk vyčlenených 175.000 eur.

Dodnes podľa Platznerovej MsČ Petržalka opravila veľké výtlky na Černyševského, Pifflovej, Belinského, Ševčenkovej a Švabinského ulici. Ich oprava samosprávu stála vyše 4780 eur. Ako uviedla Platznerová, objednalo sa už ďalších 18 ton asfaltobetónovej zmesi, ktorá sa použije na opravu výtlkov netechnologickým spôsobom za vyše 5000 eur. Mestská časť zároveň chystá objednávku na opravu ciest v časti Dvory aj Ovsište.

"Opravy menších výtlkov bude dodávateľ realizovať netechnologickým spôsobom, teda vyčistením miesta výtlku, zaliatím asfaltobetónovou zmesou a následne zhutnením vibračným strojom," vysvetlila Platznerová. Väčšie výtlky si podľa jej slov vyžadujú technicky aj finančne náročnejší spôsob opravy. "Poškodené miesto treba upraviť vybúraním a následnou opravou poškodených vrstiev vozovky," dodala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu