Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Hlina chce zosobniť náklady na nasadenie polície pri hľadaní sochy

Bratislavský okrášľovací spolok počas prieskumu brehu Dunaja a hľadania torza sochy Márie Terézie v Dunaji. Zobraziť galériu (2)
Bratislavský okrášľovací spolok počas prieskumu brehu Dunaja a hľadania torza sochy Márie Terézie v Dunaji. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Podpredseda parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Alojz Hlina kritizuje pondelkovú asistenciu policajných člnov pri hľadaní kusov sochy Márie Terézie na dne Dunaja, ktoré organizoval Bratislavský okrášľovací spolok.

"Ako podpredseda výboru pre obranu a bezpečnosť dôrazne protestujem proti tomu, aby sa polícia podieľala na PR aktivitách súkromných spolkov a spoločností," vyhlásil Hlina. Polícia argumentuje, že postupovala v súlade so zákonom o Policajnom zbore počas bežného výkonu služby. Prezídiu Policajného zboru bola doručená žiadosť o spoluprácu pri skúmaní dna rieky Dunaj.

Bratislavský okrášľovací spolok počas
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

"Policajný zbor túto spoluprácu využil na zmonitorovanie dna na toku rieky pre potreby bezpečnosti plavby lodí a lokalizovanie vecí pochádzajúcich z trestnej činnosti," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Hlina bude na rokovaní výboru pre obranu a bezpečnosť žiadať predloženie informácie, akou sumou "uvedená PR aktivita" zaťažila rozpočet polície a navrhne, aby táto suma bola zodpovedným zosobnená. "Slovenská polícia si niekde plní svoje povinnosti, niekde neplní. Niekde to nezvládne. A zdá sa, že polícia dostáva nové úlohy, o ktorých som ani netušil a to asistovať pri PR aktivitách súkromných firiem a spolkov," dodal Hlina.

Polícia hovorí, že požiadať o spoluprácu môžu subjekty uvedené v zákone o Policajnom zbore a po splnení stanovených podmienok je možné spoluprácu realizovať. "Policajný zbor na túto spoluprácu nevynaložil žiadne zvýšené finančné a ani materiálne prostriedky," povedala Baloghová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu