Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Poburujúci príkaz na rimavskej polícii: Hľadať priestupky a čo najviac pokutovať!

Pokutovať a inkasovať Zobraziť galériu (2)
Pokutovať a inkasovať (Zdroj: Tv Markíza, SITA)

RIMAVSKÁ SOBOTA - Niekto tomu hovorí šikana, v Rimavskej Sobote ide o zefektívnenie činnosti! Šokujúci dokument z okresného dopravného inšpektorátu Rimavská Sobota, ktorého obsah na svojej webovej stránke zverejnila Tv Markíza, zrejme pobúri nejedného daňového poplatníka. Rimavským policajtom v ňom totiž ich šéf nariaďuje v priebehu mesiaca zinkasovať presný minimálny počet pokút. Muži zákona tak museli doslova na každom kroku hľadať priestupky, za ktoré by mohli vodičov potrestať.

Rimavskí dopravní policajti to nemajú ľahké. Aj keď známy slogan im prikazuje "pomáhať a chrániť", nedávno boli nútení riadiť sa úplne iným, od spomínaného na míle vzdialeným nariadením, ktoré začiatkom marca obdržali od svojho najvyššieho. V dokumente podpísanom riaditeľom okresného dopravného inšpektorátu Rimavská Sobota sa totiž píše, že muži zákona do konca mesiaca musia pokutovať najmenej 1350 vodičov.  

Dokument zo 7. marca zverejnila na svojom webe televízia Markíza. "Riadiacou, organizátorskou a kontrolnou činnosťou zabezpečiť, aby na úseku dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky bolo k 31.03. 2013 zistených nie menej ako 1350 priestupkov, " píše sa hneď v prvom bode nariadenia. Miestnym mužom zákona tak neostávalo nič iné, ako hľadať a pokutovať.

Poburujúci príkaz na rimavskej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

A aký majú na tento príkaz názor miestni ľudia? "Budú rozprávať, že je to o bezpečnosti, no nakoniec to je aj tak len o peniazoch," hovorí pobúrený rimavský vodič. Šéf okresného dopravného inšpektorátu to však vidí inak, ako sa píše v dokumente, ide podľa neho o "zefektívnenie činnosti okresného dopravného inšpektorátu Rimavská Sobota."

Banskobystrický policajný šéf sa od škandalózneho dokumentu dištancuje a odmieta, že by bol vydaný centrálny príkaz na to, koľko pokút treba zinkasovať. Čo rimavského šéfa dopravákov viedlo k takémuto opatreniu, nevedno. Trestu sa však nevyhne. "Riaditeľ krajského riaditeľstva bude u jeho priameho nadriadeného iniciovať uplatnenie disciplinárnej zodpovednosti," povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Rimavskí policajti sa tak budú môcť vrátiť k starému a rokmi overenému heslu "pomáhať a chrániť".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu