Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Opitý vletel s autom do dvora: Domácich chcel pozabíjať

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/SOBRANCE - Šoféroval opitý, narazil do brány rodinného domu, jazdil po dvore a vyhrážal sa obyvateľom smrťou. Scéna ako z akčného filmu sa odohrala cez víkend v obci Tašuľa v Sobraneckom okrese.

Tridsaťštyriročný vodič Mitsubishi Mirage, ktorý mal navyše až do budúcoročného januára zakázané jazdiť, vyčíňal najskôr v sobotu nadránom. S autom opakovane vrazil do zamknutej brány rodinného domu, rozrazil ju a poškodil. O pár hodín však znovu narazil do tej istej brány, tentoraz sa dostal až do dvora.

Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, s vozidlom to namieril rovno do garážových dverí. Náraz poškodil nielen dvere, ale aj zaparkovaný VW Golf. S autom sa potom ešte prebehol po dvore a poškodil drevenú hospodársku budovu.

Obyvateľom rodinného domu hrozil zabitím a dokonca sa ich pokúšal zraziť. Privolaní policajti vodičovi namerali 0,85 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,77 promile. Ako uviedla Mésarová, poškodením VW Golf, vstupnej brány a garážových dverí spôsobil škodu zhruba 1 300 eur.

Muž čelí obvineniu z piatich trestných činov, vyšetrovateľ ho obvinil z marenia výkonu úradného rozhodnutia, porušovania domovej slobody, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, nebezpečného vyhrážania a poškodzovania cudzej veci. Obvinený skončil v cele aj so spracovaným návrhom na vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu hrozí až päťročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu