Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nešťastná lyžovačka v Tartách: Mladík ostal po 100-metrovom páde v bezvedomí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: VZZS ATE)

POPRAD – V Nízkych Tatrách sa vážne zranil 21-ročný lyžiar. Mladík spadol popoludní do žľabu medzi Retranslačným a Dievčenským žľabom. Lyžiar prepadol cez skalné prahy a pri asi 100-metrovom páde utrpel poranenie chrbtice, otras mozgu a krátko bol aj v bezvedomí.

Ihneď po ohlásení nehody na tiesňovej linke Horskej záchrannej služby 18 300 zlyžoval k zranenému mužovi horský záchranár, ktorý poskytol lyžiarovi prvú pomoc. Horskí záchranári požiadali o spoluprácu Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu. Podmienky na Chopku však neumožnili prílet posádky na miesto nehody.

Zranenému lyžiarovi odišli na pomoc ďalší horskí záchranári, ktorí sa k mladíkovi museli spustiť asi 400 metrov. Následne horskí záchranári zraneného lyžiara zabezpečili a spustili z exponovaného terénu ďalších 50 metrov na bezpečné miesto Odtiaľ ho na saniach transportovali na zjazdovku Spravodlivá. Po zlyžovaní k domu horskej služby horskí záchranári odovzdali lyžiara privolanej posádke Rýchlej lekárskej pomoci, informovala Horská záchranná služba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu