Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Katastrofálne cesty v Bratislave: Od nového roka zaznamenali 39 dopravných nehôd!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Od začiatku tohto roka Krajský inšpektorát v Bratislave zaznamenal 39 dopravných nehôd, ktorých príčinou bola závada v zjazdnosti komunikácie.

Inšpektorát bratislavskej polície neeviduje podnet od občanov vo veci všeobecného ohrozenia v súvislosti s poškodením povrchu vozovky ako sú napríklad výtlky, výmole a nerovnosti. Uviedol dnes hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) František Peczár.

"Pri zistení poškodenia povrchu vozovky, pri ktorom dôjde k dopravnej nehode alebo škodovej udalosti je vyrozumený správca komunikácie, pričom závady sú na základe podnetu Krajského dopravného inšpektorátu správcom komunikácie odstraňované priebežne," povedal na otázku hovorca. Inšpektorát zaznamenal najviac spomínaných dopravných nehôd v piatich bratislavských okresoch a to na úsekoch Staromestská, Mlynské nivy, Bajkalská, Ružinovská, Ivanská cesta, Račianska, Vajnorská, Bajkalská a Jantárová cesta.

V takýchto prípadoch sa vodič alebo poškodený môže obrátiť na políciu v zmysle paragrafu všeobecného ohrozenia. V tejto súvislosti s ustanovením tohto paragrafu nebol teda zo strany polície sankcionovaný žiadny orgán.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu